Alright lads, give this one a try - Page 3
Page 3 of 20 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 21 to 30 of 199
  1. #21
    Squidly Diddlers Triple's Avatar
    Member #
    5685
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Bloomington, IN
    Posts
    158
    Quote Originally Posted by SquireSCA View Post
    Went in and reset adaptives. Made sure to not touch the throttle, or anything for that matter.

    So I clocked to reset, then turned the ignition off for 10 seconds, turned it back on, and started the bike without touching the throttle. I let it sit there idling for 20 minutes, I timed it. The green TPS light never came on. When the O2 sensors were plugged in and I did the reset, the green light would come on by 10 minutes or so, when the cooling fan kicked on usually. Since I disabled them, no green light.

    After 20 minutes I shut it off, and then started it back up and went for a ride. I noticed that the idle dropped, down to just under 1000rpm, which it never did before. Ideas? I don't think it is the map, as we didn't make any changes at the area around idle, and it was idling normally before the adaptives were reset.

    Or was it idling high before(1300) and now it is correct?
    I usually start my bike, then click reset adaptation, then let it run. The light usually comes on in less than a minute. But Santa is right the 12 minute nonsense will do the trick.

    Btw, do I have to actually unplug my o2 sensor or does disabling it in Tuneecu do the same thing?
    Stay Tuned For New Mods

  2. #22
    Hooligan SquireSCA's Avatar
    Member #
    4941
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    540
    Since unplugging them, I never get the green light no matter how long I let it sit there idling.

    As for unplugging, I figured I might as well make sure that it cannot sniff the exhaust and try to make any changes. I disabled it in TuneECU, but what if that just turns off the error code from popping up, but doesn't actually disable it? I figured better to be safe than sorry, so I disabled it, and then unplugged it so that there is no chance that the ECU will try to adjust anything...

  3. #23
    The "Friends" of Officer Frank Poncherello crashmasterd's Avatar
    Member #
    59
    Thanked
    2 times
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Washington State
    Posts
    31,821
    Quote Originally Posted by SquireSCA View Post
    I notice that when you reset adaptive with the O2 sensors disabled, no matter how long you let it idle, it never gives you the green tps light?
    That's a known bug in the program.
    Quote Originally Posted by Bad Santa 1050 View Post
    Just when you think it can't get worse, Crash comes along and informs you that not only is the glass not half full, but it is stolen and contains a mix of horse semen, urine, laxative and viagra, right after you swallowed a mouthful...
    Quote Originally Posted by Joe Houle View Post
    ...no ink and going baconless on your bacon cheeseburger is about the most rebelious thing you can do these days.

  4. Remove Advertisements
    TheSpeedTriple.com
    Advertisements
     

  5. #24
    Hooligan SquireSCA's Avatar
    Member #
    4941
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    540
    Quote Originally Posted by crashmasterd View Post
    That's a known bug in the program.
    How does that bug work? Because it only started when I disabled O2?

  6. #25
    The "Friends" of Officer Frank Poncherello crashmasterd's Avatar
    Member #
    59
    Thanked
    2 times
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Washington State
    Posts
    31,821
    I don't know. I'm not a programmer. But it does the same thing on my Street with the 02 sensor disabled. It's been discussed on this site before. Nothing to worry about.
    Quote Originally Posted by Bad Santa 1050 View Post
    Just when you think it can't get worse, Crash comes along and informs you that not only is the glass not half full, but it is stolen and contains a mix of horse semen, urine, laxative and viagra, right after you swallowed a mouthful...
    Quote Originally Posted by Joe Houle View Post
    ...no ink and going baconless on your bacon cheeseburger is about the most rebelious thing you can do these days.

  7. #26
    Hooligan SquireSCA's Avatar
    Member #
    4941
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    540
    Ok, cool. Bike feels fine, so I guess it is working.

    Any of you other folks give it a try yet? I had half a dozen people or more all eager to get the map, and since then not much response or feedback...

  8. #27
    Noob! mray's Avatar
    Member #
    5156
    Join Date
    May 2012
    Location
    Michigan
    Posts
    41
    I'll load it and report back as soon as I'm back from vacation in 2 weeks

  9. #28
    Hooligan SquireSCA's Avatar
    Member #
    4941
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    540
    Cool, anyone else want to try it and give feedback?

  10. #29
    Squidly Diddlers Triple's Avatar
    Member #
    5685
    Join Date
    Sep 2012
    Location
    Bloomington, IN
    Posts
    158
    Quote Originally Posted by SquireSCA View Post
    Cool, anyone else want to try it and give feedback?
    The one thing I'm mainly noticing is how smooth the throttle response is as well as the off throttle to on throttle transition. The power Somes on really nicely. It doesn't look like I'm gonna get very good gas mileage on this tank. I'm not sure if that is a result of driving like a cheetah on red bull or the AFR. I'm leaning towards driving though. I really wish there was someone who could tweak the ignition then this map would be perfect. Maybe I'll splice the TOD ignition tabes just for fun and see what happens.
    Stay Tuned For New Mods

  11. #30
    Hooligan SquireSCA's Avatar
    Member #
    4941
    Join Date
    Apr 2012
    Location
    Atlanta, GA
    Posts
    540
    Quote Originally Posted by Triple View Post
    The one thing I'm mainly noticing is how smooth the throttle response is as well as the off throttle to on throttle transition. The power Somes on really nicely. It doesn't look like I'm gonna get very good gas mileage on this tank. I'm not sure if that is a result of driving like a cheetah on red bull or the AFR. I'm leaning towards driving though. I really wish there was someone who could tweak the ignition then this map would be perfect. Maybe I'll splice the TOD ignition tabes just for fun and see what happens.
    Glad that it is working for you. If someone wants to take it and tweak the ignition a bit and test it, I would love to improve what we have going on here. Might not be a true TOD, but we can probably get a really nice map for this bike going here.

 

 
Page 3 of 20 FirstFirst 1234513 ... LastLast

Sponsored Links

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  

Similar Threads

  1. Alright...Who was it?
    By schrutebuck in forum Media
    Replies: 5
    Last Post: 11-08-2012, 03:53 PM
  2. Alright?
    By Delmonteman in forum New Member Introduction Area
    Replies: 8
    Last Post: 05-29-2012, 03:04 PM
  3. Local Triumph Lads Sunday Drive
    By Avi8or in forum Rides!
    Replies: 14
    Last Post: 03-08-2011, 04:46 AM
  4. Hope he's alright
    By leedsharlequin in forum Rides!
    Replies: 17
    Last Post: 04-08-2009, 04:07 PM

Search tags for this page

06 triumph speed triple m4 fuel map

,

how to remove emission canister 2013 speed triple

,

triumph speed triple dies after wash

,

triumph speed triple m4 map

,

where do you adjust speedo with tune ecu

Click on a term to search for related topics.