Triumph Speed Triple Forums banner
1 - 5 of 5 Posts

Registered
Joined
2 Posts
Discussion Starter · #1 ·
So I bought a used 07 speed 3 incredible condition low
low miles. Turned on after a few days of owning it and
instrument panel did its normal check and clearing
went to push starter and all instrument panel went out
turned off key turn back on after a bit turned back on
did it's clearing went to start made clicking nose panel
went back out ? Thought it was a battery went bought
new battery everything worked fine for a few months.
Spark Plugs fouled changed them and bike running
great now as of a couple days ago instrumental panel
problem again? Except this time I turn key on and after
panel clears readying to start panel clicks off and even
if I turn key back and fourth doesn't come back on so I
can start bike? So I take off battery terminals and
reconnect and it's like it resets instrument panel after
unhooking and rebooking up of the battery. So sorry
long story so now It seems to some times allow me to
start bike and sometimes not but every time I take off
seat and unhook terminals and rebook it fires up.
Frustrated! But love bike.
Unfortunately I live on the big
island of Hawaii no mechanics here work on Triumphs
spoke to previous owner said never had the issue but it
also had low miles he rarely ever drove it whereas I
drive it everyday hour commute. I'm at a complete loss
an desperate as it's my main mode of transportation
 

Registered
Joined
4,586 Posts
May be a bad stator and/or rectifier/regulator (RR). Lots of posts on here about it, very common problem on this generation. Check voltage on the 3 wires coming from the stator, should all be equal. If you do need a stator, get a series RR like Shindengen, these really reduce the power dissipation in the stator and prolongs life.
 

Registered
Joined
2 Posts
So I bought a used 07 speed 3 incredible condition low
low miles. Turned on after a few days of owning it and
instrument panel did its normal check and clearing
went to push starter and all instrument panel went out
turned off key turn back on after a bit turned back on
did it's clearing went to start made clicking nose panel
went back out ? Thought it was a battery went bought
new battery everything worked fine for a few months.
Spark Plugs fouled changed them and bike running
great now as of a couple days ago instrumental panel
problem again? Except this time I turn key on and after
panel clears readying to start panel clicks off and even
if I turn key back and fourth doesn't come back on so I
can start bike? So I take off battery terminals and
reconnect and it's like it resets instrument panel after
unhooking and rebooking up of the battery. So sorry
long story so now It seems to some times allow me to
start bike and sometimes not but every time I take off
seat and unhook terminals and rebook it fires up.
Frustrated! But love bike.
Unfortunately I live on the big
island of Hawaii no mechanics here work on Triumphs
spoke to previous owner said never had the issue but it
also had low miles he rarely ever drove it whereas I
drive it everyday hour commute. I'm at a complete loss
an desperate as it's my main mode of transportation
Hey Stacey, I had an 07 with the same issues you are having. On my bike, it was a power drain caused by a loose ground. Make sure the cables on the battery terminals are tight. Get a battery tender. Does it ever cut out on you when you are driving? And Triumph is just like any other gas powered engine...spark, air, fuel. Any mechanic worth a damn should be able to troubleshoot.
 

Registered
Joined
72 Posts
So I bought a used 07 speed 3 incredible condition low
low miles. Turned on after a few days of owning it and
instrument panel did its normal check and clearing
went to push starter and all instrument panel went out
turned off key turn back on after a bit turned back on
did it's clearing went to start made clicking nose panel
went back out ? Thought it was a battery went bought
new battery everything worked fine for a few months.
Spark Plugs fouled changed them and bike running
great now as of a couple days ago instrumental panel
problem again? Except this time I turn key on and after
panel clears readying to start panel clicks off and even
if I turn key back and fourth doesn't come back on so I
can start bike? So I take off battery terminals and
reconnect and it's like it resets instrument panel after
unhooking and rebooking up of the battery. So sorry
long story so now It seems to some times allow me to
start bike and sometimes not but every time I take off
seat and unhook terminals and rebook it fires up.
Frustrated! But love bike.
Unfortunately I live on the big
island of Hawaii no mechanics here work on Triumphs
spoke to previous owner said never had the issue but it
also had low miles he rarely ever drove it whereas I
drive it everyday hour commute. I'm at a complete loss
an desperate as it's my main mode of transportation
I had similar on a later model. Eventually traced to a overheated and melted main fuse holder causing excess resistance and low voltage into the wiring loom. Replaced with marine grade wire and fuse holder and no problems since
 
1 - 5 of 5 Posts
Top