Triumph Speed Triple Forums banner
1 - 7 of 7 Posts

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter · #1 ·
After the bike warms up and I come to a light from going at speed the engine is idling a little rough. At a couple light I pulled up and put in the clutch and the the engine will stall. I hit the starter and it starts right back up. When it stalls the oil light comes on, is that normal?
Why is it stalling ??? ??? ???
 

·
Registered
Joined
·
4,658 Posts
Yes, when it stalls, the oil pressure drops and the oil light should come on.

How does it idle?
When it stalls, dies it quickly die like a switch was turned off, or does it idle erratically, and then die?

Is it possible that the clutch switch is causing the issue?
Or is it more likely the idle air solenoid and throttle body is gummed up and needs to be cleaned?
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter · #3 ·
It did both, once coming to a light pull in the clutch, Dead. The while sitting at a light it was idling roughly then eventually stalled.
 

·
Registered
Joined
·
67 Posts
Discussion Starter · #5 ·
It idles fine after it is started, it idles fine when it is cold. It runs smooth and great when it is warm or cold it is just when I come to a stop and pull the clutch in, sometimes it will stall.
 

·
Registered
Joined
·
4,658 Posts
Check you clutch switch.
It could be out of adjustment, have a bad contact, or simply be going bad.
 

·
Registered
Joined
·
173 Posts
Similar problem here: About halfway between here and Portland,, after starting it up after a gas stop, my idle decided to ratchet down to about 800 RPM. Still hasn't corrected itself. (It did this same thing back in December for about 20 miles, but corrected itself). It idles fine at startup, but as soon as I use the throttle it goes back down. It dies rarely, but it did once between shifts. Any clues?
 
1 - 7 of 7 Posts
Top